OKRUGLI STO NA TEMU MOBINGA U NIŠU

 

U Nišu, u organizaciji Regionalne privredne komore za Nišavski, Toplički i Pirotski okrug održan je okrugli sto na temu zaštite od mobinga. 
Organizacijski je ovo bio besprekoran događaj a tom utisku je doprineo i veliki broj učesnika koji su uzeli aktivno učešće u razgovoru na ovu , veoma aktuelnu temu.
Na okrugli sto u sedištu Privredne komore pozvani su i poziv su prihvatili predstavnici 34 preduzeća koja posluju na teritoriji ova tri okruga.
Među njima su bili predstavnici javnih preduzeća i ustanova kao i predstavnici privatnih kompanija a okruglom stolu prisustvovali su i predstavnici lokalnih samouprava iz grada Niša, Pirota i Prokuplja.
Predsednik udruženja ,, Stopmobing-Srbija“, dipl.ecc. Žika Živadinović predstavio je članove novog povereništva za Nišavski upravni okrug a učesnicima se obratio i poznati javni radnik, diplomirani pravnik Bratislav Bata Vučković koji je održao zapaženo predavanje o neophodnosti dobrih međuljudskih odnosa u kolektivu kao preduslovu dobrih poslovnih rezultata.
Diplomirani psiholog, Maja Svetozarević, održala je predavanje na temu psihološkog profila mobera i ukazala na posledica mobinga. Ona će u budućem periodu voditi računa o prijavama koje se odnose na sektor prosvete, budući i da je sama zaposlena u prosvetnoj ustanovi na mestu školskog psihologa.
Žika Živadinović je predstavio i dipl. pravnika, Sašu Miloševića koji će biti zadužen za rešavanje problema koji postoje u komunalnim preduzećima grada Niša a tiču se pojava zlostavljanja na radu.
Direktor Regionalne privredne komore za Nišavski, Pirotski i Toplički upravni okrug, gospodin Aleksandar Milićević pozdravio je održavanje okruglog stola u gradu Nišu i najavio održavanje još jednog okruglog stola na ovu temu do kraja godine.